Het eiland der vulkanen
Blijf op de hoogte en volg Koen en Esther
27 December 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington
In Auckland hebben we een huurauto opgepikt en zijn we afgereisd naar de Coromandel region. De uitzichten hier waren geweldig, we zijn echt tientallen keren gestopt om ergens heen te lopen of foto's te maken. Ook hebben we Hot Water Beach bezocht, wat een hemel voor de Duitsers is. Op Hot Water Beach zit een paar meter onder de grond een steentje die 175 graden Celsius is en het water tot aan de oppervlakte op het strand opwarmt. Het enige wat je moet doen is een kuil graven en je hebt je eigen spa. Een waar spektakel tientallen mensen met schepjes die kuilen graven. 90% van de mensen waren Duitsers die eindelijk een goeie reden hebben om een gat te graven op een strand. Het was wel super raar, van het koude zeewater ga je naar een kuil waar het water lekker warm is en je dus lekker kan relaxen.
Onze huurauto heeft op onze eerste reisdag al gelijk een klappert gehad. Een kale kiwi is in Hotwaterbeach met zijn quadbike tegen ons autootje opgebotst. Bastard!!!! Alleen wat blikschade en de linker voordeur (bijrijderskant we zijn in NZ hè) gaat niet meer open, beetje jammer maar verder niks aan het handje.
Na Coromandel hebben we een stop gemaakt in Matamata, het Mekka voor de Lord of the Rings nerds. Hier is namelijk het deel in de Shire (Gouw) uit die films opgenomen en hebben ze de meeste hobbitholen en rekwisieten uit de films laten staan. Super cool om doorheen te lopen en te zien hoeveel werk er in zit. Na deze coole tussenstop is Esther doorgesjeest naar Waitomo, waar we de Aranui en de Glowworm cave hebben gezien. De Atanui staat bekend om zijn erg mooie stalagmiet- en tiet (hihi) formaties, erg leuk. Maar het werkelijke mooie was de Glowworm cave waar duizenden vlieglarven in de grot zitten welke allemaal groen licht geven. Een sterrenhemel in een grot, super mooi.
Na de grotten zijn we doorgereden naar Rotorua, de hoofdstad van vulkanische activiteit, hier hebben we in één park geisers, kokende modderpoelen, kokende oranje meren, en 5 andere kleuren meren gezien. Mooi spul al die dingen die het binnenste van onze aardbol met ons oppervlak kan uithalen. Eén nadeel van deze mooie wonderlijke natuurverschijnselen is de geur die vrijkomt. De verschijnselen scheiden namelijk allemaal zwavelgassen uit, welke naar rotte eieren ruikt. Het park en tevens de gehele stad is constant gehuld in deze geur en is voor ons bezoekers toch wel een beetje onaangenaam. Voor de rest was ons verblijf is Rotorua geweldig. In Rotorua hebben wij bij de ouders van Alex geslapen, weer geld gespaard en wederom super leuke mensen ontmoet die ons goed hebben geholpen met de rest van onze reis.
Na Rotorua zijn wij naar Tongariro gereisd, waar we de helft van de Tongariro Alpine Crossing hebben gedaan. De toer bestaat uit een wandeltocht langs de toppen van 3 vulkanen. We konden de helft maar doen daar er één vulkaan niet zo lang geleden was ontploft en hierdoor een deel van het pad niet meer begaanbaar is. Niks aan het handje, gewoon tot de helft en weer terug, en op het hoogste punt heb je een waanzinnig uitzicht op de omgeving en de emerald kleurige meren. Na 3 uur zwoegen eindelijk daar zijn aangekomen, komen we terecht in een wolk, we zagen dus weer niks. Haha, niks land van de vulkanen eerder het land van de wolken die verblijven op de verkeerde plaats en tijd. Gelukkig is de tweede vulkaan van de route Mt Ngarhoe, wat niemand iets zegt. Dit is de vulkaan die is gecast door P. Jackson om als Mt. Doom in Lotr te figureren. En Koen en Es hebben deze badboy beklommen. Okee tot de helft dan, de rest zat in een wolk en daar hadden we niet nog een keer zin in. Koen heeft wel steentjes van de beruchte Mt. Doom meegenomen. Yeah.
Na de vulkanische activiteiten hadden we rust verdiend en hebben we Hawkes Bay bezocht, om wijntjes te proberen, alleen jammer dat het 1ste en 2de kerstdag was toen wij er waren, wat betekent dat de wijnproeverijen dicht waren. Gelukkig hadden wij NZ-se wijn ingeslagen en hebben wij onze eigen wijnproeverij gehouden tijdens de kerstdagen. Wel raar hoor, de kerstdagen zonder familie en zonder koelkast, we moesten alle lekkere kaasjes gelijk op de dag dat wij ze kochten op eten, Yam yam yam. Gelukkig was er geen familie die onze kaasjes konden op eten, daar van afgezien hebben we onze knusse ouderlijke huisjes wel gemist tijdens deze dagen, gelukkig komen er nog meerdere jaren.
Iedereen verlate Kerstdagen en alvast een gezond en gelukkig 2013 toegewenst!
X Koen en Esther
De foto's staan weer op: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152380989070089.945794.648330088&type=1&l=b30ff47a77
27 December 2012 - 11:25
Roshnie:
Leuk om dat allemaal weer te lezen zeg.
Ik neem aan dat jullie dat niet allemaal in 1 dag hebben gedaan of wel soms?
Groetjes Roshnie -
27 December 2012 - 20:24
Irene:
Heb weer gelachen! :) altijd leuk om te zweten en zwoegen, met de belofte in het vooruitzicht dat t uitzicht echt de moeite waard is, en dan boven in in een wolk aankomen!!! We know all about it! :) veel plezier daarooooo! Dikke kus van ons! -
28 December 2012 - 10:26
Helga:
Hey Koen en Essie :D
allereerst wil ik jullie een hele fijne jaarwisseling wensen en geniet van die laatste periode, want de datum dat jullie weer terug komen, nadert met rasse schreden xD....nog heel veel plezier daar en een hele dikke knuffel
doei doei -
03 Januari 2013 - 19:14
Bob:
Ha die Koen,
je ziet er sexy uit! vooral als je naar beneden kijkt...
gelukkig nieuwjaar dude!
X