G'day mates!
Blijf op de hoogte en volg Koen en Esther
04 December 2012 | Australië, Port Douglas
Hervey bay is de beste plaats in de gehele wereld om bultruggen van dichtbij te zien, helaas waren wij een weekje te laat en waren de zwemmende levertraan fabrieken alweer vertrokken richting het koude zuiden. Ach ja, volgende keer beter, gelukkig kun je ook nog iets anders doen in Hervey Bay. Je kunt namelijk de overtocht maken naar Fraser eiland, het grootste zandeiland ter wereld. Deze overtocht hebben we gedaan met een super leuke groep van 10 man met twee 4WD's, waar iedereen omstebeurt met zo'n bakbeest mocht rijden over het zandstrand of in het zand door het woud. Wij hebben allebei niet echt iets met auto's of rijden in dat geval, maar het rijden in 4WD over het eiland was wel echt een mooie ervaring! In versnelling 1 en het gas als een dolle tot op de bodem intrappen om door het mulle zand over de heuvel te komen is adrenaline verhogend. Vooral het wegglijden in het zand en het vliegen over de bulten in de zandwegen waren leuke momentjes in de auto, behalve als je achterin zat. :D Eén nadeel van het mulle zand, het heeft nog wel eens de neiging een auto vast te zetten, wat dan ook soms gebeurde. Wij waren beide bij de gelukkigen om vast te komen zitten in een stuk verraderlijk mul zand. Maar met een beetje graven en de auto hoog in de toeren gooien, werd het autootje weer in beweging gebracht en waren wij weer uit het verraderlijke stukje zand, zodat wij onze weg weer konden vervolgen. Ook hebben wij op Fraser eiland een paar dingo's gezien. Op Fraser eiland zit de meest gezonde populatie van deze veredelde honden, dus de kans is groot om dit hondenras te kunnen zien. Wel raar dat deze keffertjes worden geïdoliseerd door de Aussie bevolking terwijl het niks anders is dan een schraal hondenras die een paar duizend jaar geleden van zijn baasje is weggelopen. Natuurlijk wel een foto genomen van mans beste vriend zoals een goede toerist betaamt.
Na Hervey Bay hebben we onze weg vervolgd naar Mackay, waar het mogelijk is om tochten te regelen naar Eungella NP om vogelbekdieren te zien. Eenmaal aangekomen in Mackay komen wij erachter dat de tochten niet meer geregeld kunnen worden in Mackay en dat alle backpackers accommodatie op één na gesloten zijn. Haha, dat krijg je ervan als je je informatie haalt uit een 10 jaar oude Lonely Planet. Er bestaat namelijk een mogelijkheid dat het één en ander veranderd in 10 jaar tijd, ja wij weten het, wij zijn ook nog steeds geshockeerd. Ga op een donderdagochtend naar de kerk en je beleefd meer dan er te beleven is in Mackay. Dit was ons al snel duidelijk dus wij hebben rechtsomkeert gemaakt om een busticket te boeken voor diezelfde dag naar Airlie beach, die pas 8 uur later op die dag vertrok. Na dus een vermoeiende busdag plus wat een eeuw leek in Mackay komen wij aan in Airlie Beach, het Terschelling voor de 17-jarige Australiërs. Yeah, eindelijk betaalbare hapjes en drankjes!! In Airlie Beach hebben wij een dagtochtje geboekt naar de Whitsundays in The Great Barrief Reef. Door het slechte weer, de belabberde toer en een waardeloze toerleider is onze eerste ontmoeting met het rif een vrij teleurstellende geweest. De zogenoemde perfecte stranden in de Whitsundays waren ook niet echt geweldig, maar waarschijnlijk zijn wij ook een beetje verwend met de mooie plaatsjes die wij hebben bezocht op onze reis. :P. Gelukkig wacht ons nog meer groot rif, dus we waren niet echt geëmotioneerd dat deze dag in het water was gevallen.
Na Airlie Beach hebben wij de onze laatste grote busreis van deze wereldreis gepakt naar Port Douglas. In Port Douglas werden wij opgewacht door Vicki en Byron, waar wij één maandje voor gaan Woofen (werken voor accommodatie en voedsel). De eerste ochtend werden wij al gelijk om 5 uur s 'ochtends aan die arbeit gezet, stelletje dictators dat ze zijn. Haha, nee de totale zonsverduistering begon om 6 uur en zij hadden hun huis, wat een mooie plek is voor een sublieme kijk op dit spektakel, ter beschikking gesteld aan 70 rijke toeristen uit de VS. Het feit dat wij hostje moesten spelen voor deze 70 mensen zorgde voor twee mooie bijkomstigheden, één we hadden een geweldige plek voor de zonsverduistering en twee we hadden een super lekker ontbijt! De totale zonsverduistering is trouwens super raar, de zon was net een uurtje op en het begon weer donker te worden. Super raar, vogels en insecten die hun schemerdeuntje ten gehore brengen in de ochtend. Ook de diamantenring, het moment dat de zon weer te voorschijn komt achter de maan is een cool verschijnsel, van donker naar licht in een seconde. Freaky maar wel super gaaf.
Vicki en Byron zijn twee super gastvrije mensen en voor een beetje werk in de tuin, schuur en huis krijgen wij super lekker eten, alcoholische versnaperingen, een geweldige plaats om te slapen (buiten in een hemelbed) en tripjes naar toeristische plekjes in de buurt. Al met al is alles super goed geregeld. We komen hier weer helemaal tot rust, de backpack is weggemoffeld onder het bed, dus die hoeven we de eerste tijd ook niet meer te gebruiken, haha raar hoe je je kan irriteren aan zo'n stukje stof die je hele hebben en houwen als inhoud heeft. :D
We hebben in Port Douglas twee dagtochten gedaan, beide naar het Great Barrier Reef, de eerste keer hebben we gesnorkeld bij Low Isles, wat het binnenrif is. Hier zijn meerdere grote dieren te zien zoals schildpadden en haaien. Tijdens het snorkelen hebben we schildpadden gezien en op de boot cirkelde een kleine Jaws om de boot heen, super cool. De tweede keer zijn we naar het buitenrif gegaan, dit staat meer bekend om zijn prachtige koraalformaties. En dat hebben we gezien, tijdens het duiken en snorkelen drijf je langs en boven de één na de andere super kleurrijke koraalformatie.
Op deze tochten hebben wij ook nog één nieuw ding geleerd en dat is dat de film Finding Nemo niet gebaseerd is op waargebeurde verhalen. :O Het is namelijk zo dat als het vrouwtje van een clownvisstel dood gaat het mannetje transformeert in het vrouwtje en de meest dominante zoon de nieuwe vader wordt, een beetje zoals het oude Griekenland dus. :D Dus eigenlijk had Marlin (de vader van Nemo) Marlina moeten heten en achter haar mannetje Nemo moeten gaan. Maar dan zou het voor kinderen ook wel heel erg verwarrend worden! Al met al is de film gewoon super goed en is dit gewoon opvullingsmateriaal voor onze blog (als of dat nodig is :D).
Over twee dagen gaan Byron en Vicki op vakantie dus moeten wij 10 dagen op het huis en Oscar, de hond, passen. Daar kijken wij wel een beetje naar uit, Vicki en Byron zijn super gezellig maar voor 10 dagen ons eigen huis met uitzicht op de oceaan is toch ook best wel lekker.
Foto's zijn te vinden op:
04 December 2012 - 12:03
Marije:
NICE :-) xxx -
04 December 2012 - 15:22
Joke En Aart:
Fijn zo die nabije tijd zone, daardoor zijn we de eerste die kunnen reageren. Jullie verhalen niet over de kosten in Australia, hopelijk kunnen jullie daar mooi omheen laveren. Kan me ook goed voorstellen dat je de backpack voor even aan kant hebt gezet: veel plezier nog bij het oppassen in het landhuis. -
04 December 2012 - 18:44
Renate:
Hi Koen en Es,
Aangezien na 12 maanden alweer?????? De reacties wat teruglopen hihihi dat wil natuurlijk helemaal niets zeggen over de fans en de lezers want jullie zijn nog vaak genoeg gesprek van de dag ;-) dacht ik laat ik maar weer eens reageren. Eindelijk heb ik daar ook weer eens de tijd voor nu ik zelf op een mooie vakantie bestemming mag vertoeven op een continent die niet in jullie reis zit voor mij nog onbekende reden... Jullie reis klinkt natuurlijk nog altijd weer supergaaf maar hoe kan het ook anders. Ook erg leuk dat je zon groot natuurverschijnsel mee hebt mogen maken. Nog altijd jaloers hiero maar niet op dat stoffe ding wat nu onder jullie bed ligt... Het idee dat daar heel je hebben en houden in zou moeten passen zeg maar die ene onderbroek gaat me toch echt te ver ;-p Ik mis trouwens wel opeens jullie reisgenoot en jeugdsentiment (hoe heet ie ook alweer) mr. ???? Weet je wat echt cool zou zijn een onderwater foto hahaha in de mond van een haai ofzo! Dus weet wat je te doen staat ;-) Nou ik zou zeggen blijf genieten en kan niet wachten op jullie volgende verhaal. Xxx