Kilometertjes maken in Australië
Blijf op de hoogte en volg Koen en Esther
04 November 2012 | Australië, Hervey Bay
Na dus een koude nacht hebben wij onze weg naar Sydney vervolgd en hadden wij 300 km voor Sydney panne met de Belg zijn auto. Een scheur in de versnellingsbak, potver!!!! Haha het klinkt als een mop een Duitser een Belg en twee Nederlanders zitten in een oude auto alleen met een niet zo leuke clou, daar de Belg 1000 dollar lichter was voor de reparatie en wij met zijn allen 10 uur later in Sydney waren dan gepland. Ach ja de Belg was slechter af dan ons twee kaaskoppen en zo hoort het ook. :P
Sydney, de grootste stad van Australië, waar wij wederom een plekje hadden waar wij konden logeren. Namelijk bij Loes, een vriendin van Esther die studeert in Sydney en ons haar kamer voor één hele week heeft geschonken en zelf heeft gecrasht bij een vriend van haar. Aaaah zo lief en ook gelijk zo heerlijk voor ons om in zo'n dure stad een eigen kamertje te hebben. In Sydney hebben we met een boottocht bultruggen (walvissen) gespot. Super cool, we hadden zelfs de mazzel om een moeder en kalf te zien spelen. We praten hier over staarten boven het oppervlak en springende walvissen die bommetjes maken op het wateroppervlak. Een geweldige ervaring! We hebben hier helaas geen foto's van daar de zee een beetje ruig was en wij op het dek heen en weer werden geslingerd. Wel hebben wij veel mentale foto's genomen, maar daar hebben jullie dan weer niks aan. :D
In Sydney heeft Loes ons meegenomen naar de Harbour Bridge en het Opera huis, leuk om deze iconen van Sydney eens van dichtbij en in het echt te zien. Ook heeft ze ons meegenomen naar het beroemde Manly beach en het wereldberoemde Bondi beach. Bij Bondi beach werd het jaarlijkse Sculptures by the sea gehouden, wat betekent dat bij het mooie uitzicht over de oceaan er zo'n 100 kunststukken werden tentoongesteld. Alhoewel 100 kunststukken, dat aantal kan worden gehalveerd naar 50, daar sommige “kunst”stukken niet als kunstzinnig konden worden opgevat maar als onzinnig. De andere 50 waren wel mooi en sommige zelfs waanzinnig mooi. Ach ja das kunst iedereen kan zo zijn eigen ingeving aan kunst geven en de één ziet in iets kunst waar de ander niks in ziet. Met Wayne, de vriend waar Loes bij sliep en bij wie wij grotendeels ons avondeten hebben genuttigd, hebben wij de Blue Mountains bezocht. De Blue Mountains is één uitgestrekt gebied met watervallen, mooie kliffen en geweldige bergtoppen; in één woord fenomenaal.
Vanuit Sydney hebben wij een camper geherlokeerd naar Brisbane. Herlocatie is een briljante uitvinding, een verhuurbedrijf wil een camper terug hebben op een bepaalde locatie en biedt backpackers de mogelijkheid om die camper gratis, of tegen een kleine betaling in een paar dagen naar die locatie te brengen. Voor ons betekende dat wij een auto van Sydney 800km verder moesten brengen naar Brisbane. Je eigen auto in Australië is geweldig, je kunt gewoon 100 kilometers omrijden om bijvoorbeeld naar goud te pannen en vogelbekdieren te spotten in een schitterende omgeving. Dit hebben wij dan ook gedaan alleen jammer dat wij en geen goud hebben gevonden en geen vogelbekdieren hebben gezien. Maar de schoonheid van de omgeving was het rijden over een grindweg door de bergen van de Great Dividing Range meer dan waard. Het enige jammere aan deze plek waren de vliegen, er zaten meer vliegen op ons dan dat er mensen rondlopen in een Ikea op tweede paasdag. Dit was één slaappunt, de andere was in de nabijheid van een populistische strandbestemming. Het populistische zorgde voor woekerprijzen, waardoor wij waren gedoemd tot een goedkope camping in het midden van niks. Deze camping had niet misstaan in een film met Leatherface of een andere schurk uit een enge film. Het feit dat Esther dit gelijk tegen Koen zei heeft Koen zijn nachtrust niet goed gedaan. :(
Van Brisbane hebben wij gelijk de trein gepakt naar Hervey Bay, waar wij ons tentje naast een zwembad hebben opgezet en waar wij vol verwachting wachten op onze 4WD naar Fraser eiland, het grootste zandeiland van de wereld.
Foto's zijn te zien op: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152191201070089.920824.648330088&type=1&l=3b1031a551
04 November 2012 - 14:55
Lleon:
Een beetje gek Koen. Alsof wij niet allang weten hoe die Japanners zijn ;). Over twee weken mag ik er een heel weekend mee opgescheept zitten. We zullen je missen. Hoewel, waarschijnlijk een stuk minder schadekosten....
Kusjes.nl -
05 November 2012 - 00:51
Joke En Aart:
Je hebt Japanners, Chinezen, Taiwanezen en nog zo wat nationaliteiten. Die zijn niet hetzelfde, net zomin als Belgen, Duitsers en Nederlanders. Al blijkt zich in Australia een prima mengelmoes te ontwikkelen. Geniet lekker door van de prachtige natuur, met prima accommodaties. Jullie zijn kampioenen om iets voor weinig geld te regelen, maar soms moet je dan wel op een houtje bijten, kou lijden of enge bos perikelen meemaken. Het maakt je beter bestand voor de toekomst, and anyhow, you saved the money for happy things to come!
Veel plezier, en petje af voor julie organisatie talent! Nog 9 dagen tot de total eclipse! -
27 November 2012 - 22:59
Anne:
Hoi Esther en Koen,
Het is alweer een eind in november, boerenkool eten, kale bomen, sinterklaas in de winkels in Nederland.Jullie maken veel mee, zo steeds onderweg, jullie zien een hoop. Met het laten zien van je foto's en het vertellen van je lotgevallen zullen jullie niet meer klaar komen in Nederland. Zullen jullie er tijdig samen mee stoppen als het genoeg is? Het verzamelen van wereldwijsheid hangt niet ervan af of je de hele wereld rondgereid hebt. Drie werelddelen is al zo allemachtig veel. Jullie kunnen altijd nog de elfstedentocht schaatsen hier. En vergis je niet wat je in Zutphen kan meemaken, als je je zintuigen en hoofd tenminste open houdt. Of denken jullie je stek gevonden te hebben in Australië? Met anderen en een enigszins op de toekomstgerichte broodwinning erbij? Ooit had ik in Groningen een kleine man te logeren, een Tasmaniër, hadden mijn vriendin en ik ontmoet onderweg met rugzak in Griekenland. De man kwam naar Groningen naar de geboorteplaats van Abel Tasman, die in Noord Groningen geboren is. Hij was een aardige man, maar erg vreemd hier. Hij was stoer en ging meefietsen tot bleek dat hij nog nooit gefietst had, het viel hem tegen; hij ging naar Parijs en Londen en toen terug naar Australië.Ik hoop jullie gauw weer te zien, als wereldburgers in Nederland. 't beste met de zorg voor eten, drinken, slapen, rust en actie, geld en spanning, warmte en kou en duizend aangename en minder aangename verrassingen. Hou je heldere hoofden bijelkaar. Wees voorzichtig met jullie zelf en samen. Tot zover enige lettertjes van je tante die de helft van haar leven allang gehad heeft, groet, Anne