De wereldreis deel twee
Door: Esther en Koen
Blijf op de hoogte en volg Koen en Esther
18 Mei 2012 | Laos, Vientiane
Voordat we het continent Azië aan deden hebben wij eerst 5 dagen het pittoreske Nederland bezocht, hier hebben we mogen genieten van de Nederlandse gastvrijheid. In NL zijn we welkom geheten en hebben we weer afscheid genomen van onze vrienden en familieleden, zijn we uitgegaan in het bruisende centrum van Ede, hebben we een bevrijdingsfeestje gehouden bij de heer Steentjes en hebben we heerlijk gebbq-ed met de families van Nes en van Geenen. Bedankt voor deze 5 dagen gezelligheid en voor de mensen die wij hebben gemist! 8 maanden zijn zo om, dus daarna komen wij jullie vast wel vervelen met al onze saaie verhalen van onze verre reizen.
Maar nu Azië, op 8 mei zijn wij geland in Bangkok waar wij 3 dagen hebben genoten van deze levendige stad. Bangkok is een geweldige stad. Op elk hoekje van elk straatje staat wel een kraampje die etenswaren aanbiedt, het sleutelwoord bij Bangkok is dus ook eten, je kunt het overal op elk tijdstip van de dag krijgen. Wij hebben hier dan ook heerlijk gegeten. Bangkok huisvest tientallen tempels en duizenden boeddha beelden. Na één dag lang te hebben geslenterd langs de tempels en boeddha's, inclusief Thailands grootse boeddha van 42 meter, hebben wij het voor gezien gehouden en hebben wij besloten dat tempels en beelden niks voor ons is, het feit dat alle tempels en beelden er hetzelfde uitzagen en wij slentervoeten hadden hielpen niet. Na 2 nachten zijn we dan ook maar met een slaaptrein naar Chiang Mai in het noorden van Thailand gegaan, waar wij een cursus Thais koken hebben gedaan, Esthers gebakken rijst met kip en cashews was uitzonderlijk goed, dus als je ooit bij ons komt eten vraag daar dan naar. Ook hebben we in Chiang Mai als een echte Mahout olifanten getraind. Het was niet echt trainen het was voornamelijk op de rug van de olifant zitten en daarna met de olifanten zwemmen en ze wassen. Onze olifant heette Myfriend en was 20 maanden zwanger en was dus ook gelijk de grootste van het stel. Het spelen met en het schrobben van Myfriend was het leukste gedeelte van de dag. Het rijden was ook wel leuk, maar de ruwe huid van Myfriend en het heftige schommelen op de rug maakte het een pijnlijke rit.
Van Chiang Mai zijn we verder noordwaarts getrokken en zijn we de grens met Laos over gestoken naar backpackers plaatsje Huay xai. In Huay xai kun je de Gibbon experience doen, met ziplines door het bladerdek van de jungle roetsjen. Wij als backpackers en als jungle liefhebbers willen dit natuurlijk ook gedaan hebben dus hebben wij dit ook gedaan. :D 2 dagen lang hebben wij 24 ziplines van 300 meter tot 700 meter op hoogtes van 30 tot 120 meter gedaan, lekker roetsjen over de jungle, super cool. Ook hebben wij 1 nacht in een boomhut op 60 meter hoogte in de jungle gespendeerd, dit was een mooie setting- douchen en toiletteren met een open uitzicht over de jungle. Het enige nadeel voor Koen was de hoogte, waarom kunnen die Aziaten niet gewoon een paar ziplines maken op 3 meter hoogte, is toch net zo leuk of een boomhut in een bonsaiboompje in plaats van een boomhut in een woudreus.Zelfs Koens kippenvel had kippenvel op die hoogtes. Al met al was het weer een superleuke ervaring en zijn wij zeer blij dat wij dit hebben gedaan. Van Huay Xai zijn wij met de bus naar Luang Nam Tha gegaan. De busrit was zeer hobbelig en met veel bochtjes, maar het gene wat bij blijft van deze busrit is dat na één uurtje te hebben geluisterd naar Laose schlager muziek er een Aziaat was die de microfoon had bemachtigd en mee ging blèren met de schlager muziek. Haha die Aziaten laten geen kans voor bij gaan om mee te gaan zingen met de muziek. In Luang Nam Tha gaan wij een nieuwe jungletocht, op de grond, maken in de hoop een paar dieren te spotten.
Fotos zijn te vinden op:
Ook hier nog een leuk filmpje van onze boomhut: http://www.youtube.com/watch?v=ridmphDeEr0
Fotos zijn te vinden op:
18 Mei 2012 - 15:47
Helga:
and the story continues.....mooie foto's ook weer :) kus en liefs van ons -
18 Mei 2012 - 16:23
Kelly:
Koen respect! Je hoogtevrees overwinnen is niet makkelijk :) -
18 Mei 2012 - 20:34
Renate:
Hi Koen en Esther,
Eerst gaan er een paar dagen voorbij zonder dat je er bij stil staat, maar als dat dan weken worden begin je iets te missen en jawel jullie verslagen hahaha. Verdacht lang was het stil. Met collega's had ik het er nog over bang dat de oenga boenga mensen jullie fataal waren geworden. Maar toen was er vandaag opeens een signaal van leven! En wel aan de andere kant van de wereld in het oh zo mooie Thailand. Lekker hoor ben stik jaloers. Één tip vermijd ziekenhuizen ;-) Vreselijke ervaringen kan je daar opdoen... Ik kan wel blijven herhalen lekker genieten, enjoy life maar tja das ook zo zinloos als jullie het al met volle teugen doen. Denk dat er niet meer uit te halen valt.
Op jullie reis door Azië maak de mensen even wijs dat neushoorhoorn geen magische krachten heeft en dat olifantenhaar afgrijselijk is maakt ons leven hier ook wat fijner hahaha. Cool filmpje trouwens ik wilde zeggen echt zo'n actie voor een stoere gast maar Koen begin toch echt te denken dat het Esther was hahaha.
Renate
18 Mei 2012 - 20:40
Renate:
Oh by the way... Wat is dat met die aap!!! Jeugdsentiment of trauma? Aping? Moeten jullie toch echt nog eens toelichten.
19 Mei 2012 - 00:38
Joke En Aart:
Tja, de ene helft van Zuid Oost Azie kookt voor de andere helft! Bangkok was onze eerste tropische stad waar we gewoond hebben, nu 34 jaar geleden: stoned van de tempels en de beelden, maar altijd heerlijk eten (vooral de chicken-cashew nuts!). We hebben nog ergens een foto met Joke op de olifant in Chieng Mai: gaan we gauw weer eens opzoeken om naast jullie mooie plaatjes te zetten. Maar de gibbon experience en boom hutten hebben we destijds gemist! -
21 Mei 2012 - 05:00
Hans:
Het gaat gewoon geweldig door!!
Mooie foto's en nog meer avonturen.
En... Koen / Skik : gefeliciteerd met je verjaardag vandaag!!