Malawi en Zimbabwe - Reisverslag uit Victoria Falls, Zimbabwe van Koen en Esther - WaarBenJij.nu Malawi en Zimbabwe - Reisverslag uit Victoria Falls, Zimbabwe van Koen en Esther - WaarBenJij.nu

Malawi en Zimbabwe

Door: Esther en Koen

Blijf op de hoogte en volg Koen en Esther

06 Maart 2012 | Zimbabwe, Victoria Falls

Ola volgers van het geweldige blog van Es en Koen!!! Het blog waar weer een nieuw verhaal op staat (ze worden steeds langer, excuus!), lees en geniet van al die wilde avonturen die wij meemaken.

Vanaf Zanzibar zijn we rechtstreeks naar Lake Malawi gegaan. Van het zoute water van de Indische oceaan naar het zoete water van het meer. Malawi is wederom net als alle andere landen een waar groen paradijs. Malawi staat bekend om de houtsnijwerken, je hebt dan ook overal curio shops. De kunstenaren/eigenaren van de shops hebben ook vrij artistieke namen. Zo hebben we Cheese on Toast, Vegemite, Mel Gibson, Sir Roger, Chicken Pizza en vele andere beroemdheden en etenswaren ontmoet. Daar wij zulke namen wel mooi vonden hebben wij ons ook maar omgedoopt tot Mango Chutney (Esther) en Smashing Pumpkin (Koen).

Het lijkt wel of elke Malawiaan een stuk boom kan transformeren tot een kapstok of een beeld, want iedereen die we hebben we ontmoet was naar eigen zeggen een houtsnijkunstenaar. Wij kunnen Malawi natuurlijk niet verlaten zonder één van deze houtsculpturen en wij hebben daarom ook een paar prullen gekocht. De verkopers vinden alle valuta behalve hun eigen Kwacha geweldig, ook is Westerse kleding een soort van valuta. Wij hebben dan ook een beeld gekocht voor 10 dollar, 2000 Kwacha en 2 Billabong t-shirts. In Malawi hebben we een wandeltocht gedaan welke bedacht is door een of ander duivels persoon. De tocht was 32 km, waarvan 16 km heuvelopwaarts, en als je eindelijk de top hebt bereikt dan ben je in Livingstonia- een lelijk dorpje die de tocht absoluut niet waard was en is! Met de brandende Afrikaanse zon urenlang op je kruin was deze tocht echt een tocht uit de krochten van de hel. Maar het was ook wel weer grappig, daar de hele groep was gegaan en iedereen echt bekaf was, dus we hadden wel weer een leuke ervaring met zijn allen. Ook hebben we op een eiland op Lake Malawi gevist. De viscrew bestond uit 6 mannen en Esther. Esther is een geboren visserstalent, daar zij de gene is die de meeste vissen gevangen heeft. 7 Vissen heeft Esther maar liefst aan de haak geslagen, waar de mannen tussen de 0 en 5 vissen bleven hangen. Het aantal gevangen vissen door Esther is door de ego verliezende mannen dan ook maar als beginnersgeluk geclassifiseerd. :D

Van Malawi, zijn we via Mozambique naar Zimbabwe gegaan. In Zimbabwe hebben we een paar dagen in Antelope park overnacht. In dit park proberen ze in gevangenschap geboren leeuwen in het wild te herintroduceren. Dit wordt gedaan via verschillende stadia. In stadium 1 worden in gevangenschap geboren leeuwen, via lionwalks en nachtelijke wandelingen het jagen bijgeleerd. Het jagen wordt ze geleerd door hun natuurlijke instinct en met behulp van hun menselijke begeleiders. De best jagende leeuwen worden dan tot één grote pack gevormd, en worden in stadium 2 losgelaten, hier worden de leeuwen zonder menselijke bemoeienis in een groot gebied met game losgelaten. De jongen die hier worden geboren leren het jagen van hun ouders, na verloop van tijd wordt de pack losgelaten in stadium 3, waar ze in een groot gebied met concurrerende predatoren worden losgelaten. De jongen van deze dieren worden dan uiteindelijk in stadium 4 losgelaten wat het uiteindelijke wild is. Dit is natuurlijk een mooi initiatief die wij willen steunen, wij hebben dan ook alle activiteiten met leeuwen gedaan, waaronder de lionwalk waar je met de leeuwen in het wild mocht lopen, wat vooral Esther als idolaat van grote katten geweldig vond. Een beetje rond dartelen met grote poezen is een leuke bezigheid kunnen we jullie vertellen.

Ook zijn we in Zimbabwe meegegaan met een Rhinowalk, waar we met een tourguide door een park zijn gelopen en na 8 uur proberen om een neushoorn te vinden hebben we uiteindelijk per voet een witte neushoorn op 2 meter afstand kunnen benaderen. Een adrenalinerush was het gevolg, om op een afstand van 2 meter zonder de veiligheid van een auto een neushoorn te benaderen was een hartslagverhogende en super geweldige ervaring. Tijdens de wandeling hebben we ook een rotsschildering van de San mensen gezien van 5000 tot 7000 jaar geleden en hebben we kunnen genieten van het mooie uitzicht daar. Ook de rotsformaties “kopjes” in Matobo NP zijn extreem mooi.

Nu zitten we voor de laatste dag in Zimbabwe op een kamp naast de Victoria watervallen, één van de 7 natuurlijke wereldwonderen. Wanneer je dit kamp uitloopt dan komt er gelijk een mannetje op je af die één van de oude Zimbabwe dollars aan je wil verkopen, het leuke aan deze dollars is, is dat het triljoen en miljard briefgeld is. In 2008 was de inflatie zo hoog dat de overheid 100 triljoen dollar briefjes heeft gedrukt. Wij hebben als echte toeristen één van deze 100 triljoen briefjes bemachtigd :P Er zit wel een grappig nadeel aan het feit dat Zimbabwe van de Zimbabwaanse dollar naar de US dollar is overgestapt: ze doen namelijk niet aan kleingeld. In supermarkten krijg je dus als wisselgeld snoepjes en luciferdoosjes. Helaas kun je deze niet weer gebruiken om te betalen! Esther heeft het tevergeefs nog wel geprobeerd. :D De watervallen hebben we aan de Zambia kant bezocht (extra magneetje erbij, uiteraard :)), maar waar ook het uitzicht mooier is. Ook dit was weer onvoorstelbaar mooi. 1 Miljoen liter water die per seconde naar beneden stort is een donderend verschijnsel, en het feit dat je over een brug op 10 meter van de watervallen kan lopen betekent een onbedoelde wet t-shirt wedstrijd. Koen vond dit mooi meegenomen :P. Je wordt bij het lopen bij de watervallen net zo nat als dat je in een zwembad springt, daar het water van alle kanten komt. Alweer een geweldige ervaring. Morgen naar Botswana, voor hopelijk wat meer wildlife. We hebben er zin in!

Foto's staan op:

X Koen en Es

• 06 Maart 2012 - 19:08

Helga:

wow het is maar goed dat jullie deze reisverslagen maken.....jullie kunnen dan bij thuiskomst het zelf ook nog 's teruglezen...want wO.Ow wat maken jullie veel mee .

Veel plezier nog en liefs en een dikke knuf

• 07 Maart 2012 - 01:27

Aart En Joke:

Wat een geweldige avonturen hebben jullie allemaal weer beleefd! We kunnen ons goed voorstellen dat jullie na die tocht van 32 km in de brandende hitte het even helemaal gehad hadden, vooral als dan ook nog eens blijkt dat de tocht naar een 3x niks dorpje leidde. Maar gelukkig waren alle andere tochten stuk voor stuk een geweldige ervaring.

Schitterende vis prestatie van Esther trouwens, wat zullen die kerels er de pe in gehad hebben!

Heel veel liefs voor alletwee en we zijn nu alweer benieuwd naar jullie volgende verhalen!

• 07 Maart 2012 - 12:19

Hans:

Hey jullie daar,
    De verslagen zijn superluek om te lezen en mischien licht er wel een verhalenvertel / schrijver carriere in het verschiet. Ik heb weer genoten. ook van de mooie foto's en kan bijna niet wachten op het volgende epistel.
    En Skik, jij toch niet 0 visje he? (volgende keer paar kopen op de mark voor je gaat vissen, win je zeker lol)

• 09 Maart 2012 - 09:45

Anne Assen:

Prachtige verhalen over Malawi en Zimbabwe! Het klinkt spetterend en ziet er geweldig uit in de foto's, Mango C. en Smashing P.! Veel adrenaline en plezier, goede wensen,

• 12 Maart 2012 - 09:41

Irene:

ha Mango Chutney en Smashing pumpkin! Weer lekkere verhalen!Jullie leggen wat af aan kilometers! passen de beeldjes wel in de tassen? anders zou je ze alvast vooruit kunnen sturen in een pakketje naar mij misschien. kijk maar.
    Geniet! x

• 12 Maart 2012 - 11:21

Renate:

Super verhaal weer. Inderdaad erg leuk om te lezen en uiteraard iedere keer weer stik jaloers op het moois wat jullie meemaken. Ik zou zeggen blijf genieten van iedere seconde :-)

• 19 Maart 2012 - 22:06

Bob:

Hey you,

Tof om te lezen dat jullie daar zijn... Brings back good memories!
    Any whoot, leuk om jullie blog zo nu en dan te lezen