Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Koen en Esther - WaarBenJij.nu Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Koen en Esther - WaarBenJij.nu

Nairobi

Door: Esther en Koen

Blijf op de hoogte en volg Koen en Esther

12 Januari 2012 | Kenia, Nairobi

Hallo hallo!

Na een lange vlucht via Londen zijn we aangekomen in Nairobi, waar wij de taxi naar ons hotel midden in het centrum hebben genomen. Tijdens de taxirit naar het hotel dachten wij wel waar is het centrum dan, want het leek eerder dat wij naar één of andere louche buurt werden gebracht. Dat beeld werd nog versterkt toen we eindelijk bij het hotel aankwamen en er twee Kenianen voor de deur van ons hotel sliepen?? Zien slapen doet slapen dus wij hebben na te hebben ingecheckt ook gelijk ons bed opgezocht.

Bij daglicht is Nairobi een hele andere stad, het louche wordt levendig, en blijkbaar zit ons hotel wel in het levendige centrum van Nairobi. Bij het verlaten van het hotel heeft Tito, een Keniaanse man, zich zelf aangesteld als onze guide. Tito heeft ons een beetje Swahili geleerd en ons geleid door het centrum, waar wij al zijn vrienden, waaronder de neef van Obama uiteraard, moesten ontmoeten. Wij hebben op deze dag meer handen geschud dan Beatrix op Koninginnedag. Het centrum van Nairobi bestaat vooral uit schoenenpoetsers en toeristische winkeltjes, en daar wij maar 10 andere toeristen hebben gezien die dag wordt je echt bedolven onder de marktkoopmannen die allemaal een 'special price' voor je hebben. Zo heeft Esther voor twee leren 'malaria werende' armbandjes welke 7500 Keniaanse Shilling (Ksh) kostte afgedingd naar 500 Ksh. 7500 Ksh is ongeveer 70 euro, en dat is wel heel veel voor twee armbandjes! Ze hadden verwacht dat wij Amerikanen waren en die betalen zelfs 20,- euro voor een teennagel van een 'echte Afrikaanse man'. Ook wouden ze Koen een armband van 'echt olifantenhaar' aansmeren, maar toen Koen zei dat hij dat niet mee naar Nederland mocht nemen volgens CITES, zei het mannetje dat het niet echt was gemaakt van olifantenhaar maar van gras! Tevens vonden ze Koens t-shirt zo mooi dat ze die wouden ruilen tegen een ander t-shirt. Koen vond dit wel een leuk idee en zo had de marktgozert Koens t-shirt aan en Koen een nieuw shirt, waarop de martkgozert zegt en nu moet je nog geld betalen voor het t-shirt dat je aan hebt. Dit is door handelaartje Esther echter hard van de hand gewezen, en zo hebben we de shirts weer omgeruild en hebben wij onze weg vervolgd. In Nairobi hebben wij ook ons eerste magneetje gescoord en hebben we bij onze boodschappen zelfs een fles Fanta gewonnen, Yeah!!! Het centrum van Nairobi is maar leuk voor één dag, je ruikt continue de smog, de stad is niet echt heel mooi en de verkopers zijn ook maar voor eventjes leuk. Dus de derde dag in Nairobi zijn we vertrokken naar Karen Camp, een backpackers kamp net buiten Nairobi. Dit kamp is zeer groen, groot en heel relaxt, alles wat je nodig hebt is er. Op dit kamp zitten we tot 16 januari, waarna wij richting Uganda vertrekken met de grote gele truck. Nu maar ervoor zorgen dat Koen niet de dames toiletten per ongeluk in loopt en wij niet teveel kabaal maken, want daar staan in Karen Camp fikse boetes op! :D

Groetjes Koen en Es

• 12 Januari 2012 - 09:47

Marije:

jeej, ik ben de eerste :-) Klinkt allemaal leuk! Op naar de echte natuur van Afrika zou ik zo zeggen!

x

• 12 Januari 2012 - 14:51

Jimmy:

Mooi verhaal! Zo maak je nog best veel mee de eerste paar dagen van je trip. Hoe bevalt de Tusker, Koen?

• 12 Januari 2012 - 16:11

Loes:

Heee!! Klinkt nu al erg leuk!
    Geniet! En wij blijven jullie volgen:)
    Xxx Bart en Loes

• 13 Januari 2012 - 12:36

Joke En Andre:

Zo te zien gaat alles goed, Koen denk je eraan dat je je goed in smeert met die witte huid van je, anders ben je zo een kreeft.
    Hier gaat verder alles goed, heb al 2 keer geprobeerd je via scype te bellen maar dit is nog niet gelukt daarom doe ik het nu maar zo

• 13 Januari 2012 - 17:58

MaNi:

haha nu al van alles gebeurd. Wat moet je toch op je hoede zijn he..Gelukkig trappen jullie er niet in. Geniet nog lekker bij Karen Camp ;-)

Liefs Niels & Mabel

• 13 Januari 2012 - 21:57

Edith En Hidde :

Lach in een deuk om dat tshirt zo doe je dat dus. Het avontuur is begonnen.
    Geniet van ieder moment.
    Liefs

• 14 Januari 2012 - 06:10

Helga:

Eerst maar ff koffie, Koen, voor je 's ochtends naar de toilet gaat :P!!!!!!!!!!1 en leuke armbandjes zeg ....echt olifantenhaar???? :PPPPPPPPPP. thnx voor de update kijk al weer uit naar de volgende XXX

• 14 Januari 2012 - 11:04

Marjo:

Wat een avonturen alweer gelijk, en dat is nog maar het begin!! ik ben benieuwd wat jullie nog allemaal te wachten staan. Geniet ervan!

Veel liefs

• 14 Januari 2012 - 14:55

Papa, Mama, Suuz&ale:

Lieve allebei, wat een leuke verhalen en mooie fotos!!!! Afdingen gaat erg goed dus!!! Goed getrained! Zie uit naar jullie volgende verhalen en fotos. Xxxxxxxx

• 15 Januari 2012 - 20:00

Willemien:

Laat je trouwens niet opjutten door je "tantes" hoor - wat is dát nou....!?
    Wél erg leuk dat jullie de "waar-ben-jij-account hebben aangemaakt.
    Ik geniet van jullie verhalen. Nairobi heb ik ook gezien - inderdaad vooral alleen maar drukdrukdruk; én ze rijden links maar dat zal jou niet deren Esther.
    Ik ken twee swahiliwoorden, die plak ik aan elkaar: karibu rafiki (welkom vriend). haha.
    Geniet met volle teugen en laat je niet in de luren leggen.
    Leuke verhalen, dankjewel!
    Knuf + kus van mij = Willemien

• 16 Januari 2012 - 12:10

Kelly:

Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Nou bevinden we ons weer op hetzelfde continent :) Ik heb me ook aangemeld als die hard. Enjoy Africa!

• 21 Januari 2012 - 15:08

Franzi:

oooh, als je maar "Pret- a-manger" hebt is alles goed;)